Subscribe to our monthly marketing newsletter!
Simply click
here to send a mail
and we'll add you to the list!

Wednesday

Stanley ensures DIY goes female-friendly in Belgium


The Muse Communication team is proud to launch www.ik-doe-het-zelf.be for Stanley Works, one of the world's leading tool brands.

With this project, Stanley brings together all the necessary information to complete DIY projects in and around the house in one clear, project-focused website. Supported by three real-life experts - an architect, an interior designer and a landscape architect, the site approaches DIY from lifestyle perspective that also appeals to women. Unlike other DIY sites and tool manufacturers that often focus on a products and technologies, with messages centering on strength, power, performance and speed , Stanley's new site focus on the projects, the DIY-er and her lifestyle.

The site does not take a "for-women-only" approach. Instead, it aims to make DIY accessible for everyone.

Over the coming months, Stanley will also be hosting a range of DIY workshops. More info will follow soon.

The dutch press release below:

Stanley lanceert ik-doe-het-zelf.be – De site voor klussende vrouwen (en hun mannen!).

Mechelen, 1 juli 2009. Stanley, een van ‘s werelds meest bekende gereedschapsmerken, lanceert vandaag www.ik-doe-het-zelf.be. Met de nieuwe site, steunt Stanley de steeds groeiende groep gedreven vrouwelijke doe-het-zelvers die nood hebben aan een duidelijke, overzichtelijke informatiebron rond klussen in en om het huis. De site biedt een praktische gids met concrete antwoorden op veelgestelde vragen, handige stap-voor-stap projectfiches alsook tips, advies en weetjes van verschillende experten. Naast de lancering van de site zal Stanley deze zomer ook een reeks “doe-het-zelf” workshops, gericht op vrouwen, organiseren.

Vrouwen willen klussen.
Het is bewezen: steeds meer vrouwen duiken enthousiast in doe-het-zelf projecten in en rond het huis. Recent onderzoek wijst uit dat vrouwen tot 90 procent van alle bouwgerelateerde aankoopbeslissingen maken of beïnvloeden, terwijl onderzoek in de doe-het-zelfsector toont dat bijna 50 procent van alle doe-het-zelfmateriaal wordt aangekocht door een vrouw. De studie toont ook aan dat vrouwen tussen de 18 en 35 jaar even vaak klussen als mannen!

Sabine Clappaert van Muse Communication, het marketing- en communicatieadvies bureau dat zich specialiseert in ‘smart marketing to women’ zegt: “De afgelopen maanden hebben we nauw samen gewerkt met de Benelux marketing team van Stanley om het nodige onderzoek te doen en de juiste strategie en aanpak te ontwikkelen om deze doelgroep op de correcte manier te benaderen. Ons doel is duidelijk: Stanley synoniem maken met ‘doe-het-zelf – ook voor vrouwen’ in de Benelux markt.”

“Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen klussen uit een ander perspectief benaderen dan mannen, vandaar ook dat we een aangepaste aanpak voor deze doelgroep hebben ontwikkeld” zegt Geert Van de Vondel, Marketing Manager bij Stanley. “Vrouwen benaderen klussen veel eerder vanuit het perspectief dat het zal bijdragen tot het comfort en woonplezier van de woning, terwijl mannen klussen om concrete meerwaarde te geven aan de woning.” Een leuke anekdote hieromtrent vind men in het voorbeeld van een koppel dat een keuken gaat moderniseren. De vrouw denkt veeleerder “Hoe kan ik deze ruimte meer geschikt maken voor het koken en er toch voor zorgen dat de kinderen genoeg ruimte hebben om hun huiswerk te doen terwijl ik zorg voor het avondeten?” De man daarentegen, vervolgt Van de Vondel, denkt vanuit functionaliteit: “De wasbak is geroest en moet dringend worden vervangen.”

“Ook hebben we tijdens onderzoek gemerkt dat er bij vrouwen een reële nood bestaat aan informatie,” zegt Van de Vondel. “Onderschat ze niet: vrouwen zijn ambitieuze doe-het-zelvers…ze zullen vaak fysiek zware klussen – behangen, het verbouwen van een badkamer of het leggen van laminaat – aangaan. En daarvoor hebben ze informatie nodig. Handige, duidelijk uiteengezette “how to” stappenplannen die hun daarin begeleiden. En dat is net wat we met ons initiatief – zowel de website als de workshops – willen bereiken.”

Alle informatie onder een dak!
In tegenstelling tot veel andere doe-het-zelf sites legt www.ik-doe-het-zelf.be http://www.ik-doe-het-zelf.be de focus niet op gereedschap en de kenmerken of gebruiksaanwijzingen ervan, maar eerder op de klus en hoe men deze stap-voor-stap veilig en efficient kan klaren.

Ik-doe-het-zelf.be streeft ernaar om alle nuttige informatie rond doe-het-zelf onder een dak te verzamelen. Alles komt aan bod: van veiligheid, de nuttigste tools in elke toolbox, stap-voor-stap projectfiches, materiaalkeuzes en gereedschappen, tips en weetjes van de experten en links naar nuttige en inspirerende sites.

“Als ik het kan, kan jij het ook!” Kluscursussen voor vrouwen.
Naast de lancering van de gloednieuwe website zal Stanley ook een reeks kluscursussen voor vrouwen aanbieden.

Klussen tijdens de zomervakantie: zaterdag 22 Augustus 2009
De eerste kluscursus vindt plaats op zaterdag 22 Augustus in Antwerpen. “Deze eerste cursus is gericht op beginnende klussers,” zegt Van de Vondel. “In deze cursus kijken we naar de verschillende types handgereedschap en powertools, geven we een inleiding tot elektriciteit en loodgieterij. Elk van de 3 workshops bevat ook een element praktijk: een stekker vervangen, het maken van een verlengdraad, (de)monteren van een kraan, enzovoort. Zo zullen alle deelnemers ook effectief nieuwe klussen kunnen als ze naar huis gaan!”

Interesse?
Plaatsen zijn beperkt! Meer weten over onze cursussen, surf dan snel naar www.ik-doe-het-zelf.be http://www.ik-doe-het-zelf.be en schrijf u in!

Zaterdag 22 augustus 2009 (9u – 12u): Klussen voor beginners
Zaterdag 7 november 2009 (9u – 12u): Klussen met kids

Over Stanley
Ontstaan in 1843 in het Amerikaanse Connecticut is Stanley vandaag zondermeer de meest volledige aanbieder op wereldvlak van kwalitatief hoogstaande handgereedschappen, zowel voor de professionele gebruiker als voor de doe-het-zelver. Dankzij een dynamische expansiepolitiek is Stanley met zijn vestigingen en productiesites op alle continenten aanwezig: 54 in Noord-Amerika, 5 in Centraal-Amerika, 7 in Zuid-Amerika, 37 in Europa, 2 in het Midden-Oosten en 14 in Zuidoost-Azië. De producten van Stanley worden vandaag in meer dan 130 landen verdeeld. De wereldwijde hoofdzetel van Stanley Works is nog steeds gevestigd in New Britain, Connecticut, US, terwijl de Europese hoofdzetel zich in Mechelen, Belgie, bevindt. Stanley stelt wereldwijd 15.000 mensen te werk, commercialiseert 50.000 producten en realiseert een wereldwijde omzet van 4,5 miljard dollar. Stanley’s passie voor kwaliteit verklaart waarom 70% van alle in Europa verkochte handgereedschappen ook nog steeds in Europa geproduceerd worden.

Over Muse Communication
Muse Communication is een marketing- en communicatie adviesbureau gespecialiseert in ‘smart marketing to women’. Sinds 2006 is Muse Communication instrumentaal in het ontwikkelen van vrouwvriendelijke communicatie campagnes voor merken in verschillende sectoren, waaronder Goodyear, Campina, Weight Watchers, Bauknecht, CSC, en meer.